Kipgehaktballetjes in tomaten-tahinsaus met koriander en erwten-couscous
Kip saai of droog? Niet met deze tomaten-tahinsaus!
Aan de slag
Snijd de koriander en knoflook fijn. Snijd de tomaten in 6 parten. Doe het gehakt in een ruime kom en meng de helft van de knoflook, de helft van de komijn en ⅓ van de koriander erdoor. Vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes 3 min. op middelhoog vuur rondom. Voeg de rest van de knoflook toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de tomaten in blik en verse tomaat toe en stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur tot de balletjes gaar zijn.
Doe ondertussen de couscous met de rest van de komijn in een kom. Schenk het water erover en laat 5 min. afgedekt met een bord staan. Kook de tuinerwten 3 min. Roer de couscous los met een vork en meng de tuinerwten en ⅓ van de verse koriander erdoor. Breng op smaak met peper.
Roer de tahini door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de balletjes in tomaten-tahinsaus met de couscous en bestrooi met de rest van de koriander.
Kipgehaktballetjes in tomaten-tahinsaus met koriander en erwten-couscous
Kip saai of droog? Niet met deze tomaten-tahinsaus!
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de koriander en knoflook fijn. Snijd de tomaten in 6 parten. Doe het gehakt in een ruime kom en meng de helft van de knoflook, de helft van de komijn en ⅓ van de koriander erdoor. Vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes 3 min. op middelhoog vuur rondom. Voeg de rest van de knoflook toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de tomaten in blik en verse tomaat toe en stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur tot de balletjes gaar zijn.
Doe ondertussen de couscous met de rest van de komijn in een kom. Schenk het water erover en laat 5 min. afgedekt met een bord staan. Kook de tuinerwten 3 min. Roer de couscous los met een vork en meng de tuinerwten en ⅓ van de verse koriander erdoor. Breng op smaak met peper.
Roer de tahini door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de balletjes in tomaten-tahinsaus met de couscous en bestrooi met de rest van de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse koriander
2 tenen knoflook
2 trostomaten
300 g kipgehakt naturel
2 el gemalen komijn
2 el milde olijfolie
400 g tomatenblokjes in blik
300 g volkorencouscous
400 ml kokend water
450 g diepvries fijne tuinbonen
3½ el Bio Today witte tahin