Couscous met gebakken rodekool
Van deze gezonde couscous zit je lekker lang vol.
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen ¼ van de olie in een koekenpan en bak de rodekool met de helft van de baharat 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de varkensfiletlapjes in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de baharat en ¼ van de olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 3 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de tomaten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 parten. Meng de tomaten, veldsla, de rest van de olie en het citroenrasp en -sap door de couscous. Verdeel de couscous, rodekool en het vlees over diepe kommen of borden. Serveer de citroenpartjes erbij.
Couscous met gebakken rodekool
Van deze gezonde couscous zit je lekker lang vol.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen ¼ van de olie in een koekenpan en bak de rodekool met de helft van de baharat 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de varkensfiletlapjes in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de baharat en ¼ van de olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 3 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de tomaten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 parten. Meng de tomaten, veldsla, de rest van de olie en het citroenrasp en -sap door de couscous. Verdeel de couscous, rodekool en het vlees over diepe kommen of borden. Serveer de citroenpartjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g volkorencouscous
4 el milde olijfolie
300 g gesneden rodekool
1 el baharat
260 g varkensfiletlapjes
400 g rivolo-cherrytomaten
1 citroen
85 g veldsla