Couscous met geroosterde groenten
Gezonde couscous? Kies voor een volkoren variant en vul aan met groosterde groenten uit de oven. Lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm.
Meng de zoete aardappel met de kruiden voor ovengroente, knoflook, ¼ van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. onder in de oven. Voeg na 10 min. de spruitjes toe, schep om met ¼ van de olie en zet nog 15 min. terug in de oven.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd de munt in reepjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, 1-2 el citroensap (per 4 personen), het -rasp, de munt, geroosterde groenten, amandelen, peper en zout.
Couscous met geroosterde groenten
Gezonde couscous? Kies voor een volkoren variant en vul aan met groosterde groenten uit de oven. Lekker!
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm.
Meng de zoete aardappel met de kruiden voor ovengroente, knoflook, ¼ van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. onder in de oven. Voeg na 10 min. de spruitjes toe, schep om met ¼ van de olie en zet nog 15 min. terug in de oven.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd de munt in reepjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, 1-2 el citroensap (per 4 personen), het -rasp, de munt, geroosterde groenten, amandelen, peper en zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
500 g spruitjes
500 g zoete aardappelen
2½ el Midden-Oosterse ovengroente kruidenmix
4 el milde olijfolie
300 g biologische volkorencouscous
60 g ongebrande amandelen
15 g verse munt
1 citroen
Dit heb je nodig
bakpapier