Bulgur met geroosterde knolselderij en whipped cottagecheese
Een winterse favoriet met peulvruchten die gezond en budgetproof is. Wat wil je nog meer?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd de knol eerst in kwarten en vervolgens in de breedte in plakken van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de specerijenmix, de helft van de olie en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de bulgur in ruim kokend water in 15 min. op laag vuur beetgaar. Kook de tuinbonen in ruim water in 7 min gaar. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Mix de cottagecheese met het water en versgemalen peper in de hakmolen met de staafmixer tot een gladde crème. Voeg al mixend eventueel 1 el water (per 4 personen) extra toe als de crème niet glad genoeg is.
Maak een dressing van de rest van de olie, de azijn, peper en eventueel zout.
Giet de bulgur af en doe terug in de pan. Voeg de tuinbonen en kikkererwten toe en verwarm 2 min. op laag vuur. Voeg de dressing toe en meng goed. Verdeel de bulgur over de borden, leg de plakken knolselderij erop en serveer met een dot whipped cottagecheese.
Bulgur met geroosterde knolselderij en whipped cottagecheese
Een winterse favoriet met peulvruchten die gezond en budgetproof is. Wat wil je nog meer?
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
40 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd de knol eerst in kwarten en vervolgens in de breedte in plakken van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de specerijenmix, de helft van de olie en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de bulgur in ruim kokend water in 15 min. op laag vuur beetgaar. Kook de tuinbonen in ruim water in 7 min gaar. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Mix de cottagecheese met het water en versgemalen peper in de hakmolen met de staafmixer tot een gladde crème. Voeg al mixend eventueel 1 el water (per 4 personen) extra toe als de crème niet glad genoeg is.
Maak een dressing van de rest van de olie, de azijn, peper en eventueel zout.
Giet de bulgur af en doe terug in de pan. Voeg de tuinbonen en kikkererwten toe en verwarm 2 min. op laag vuur. Voeg de dressing toe en meng goed. Verdeel de bulgur over de borden, leg de plakken knolselderij erop en serveer met een dot whipped cottagecheese.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg knolselderij
3 el Souq Midden-Oosterse ovengroente kruidenmix
4 el milde olijfolie
300 g bulgur
200 g diepvries fijne tuinbonen
400 g kikkererwten in blik
200 g cottagecheese
1 el water
4 el appelciderazijn
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen