Geroosterde aubergine met feta en couscous
Vegamaaltje voor 2. Ideaal voor een dagje zonder vlees.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.
Meng ⅓ van de olie met de helft van de specerijenmix en eventueel zout. Bestrijk het vruchtvlees van de aubergine met het bakkwastje met de kruidenolie. Leg de aubergine met de snijkant naar boven op een helft van een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Besprenkel de romaatjes aan de tak met ⅓ van de olie en leg de laatste 15 min. bij de aubergine in de oven.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de feta in blokjes van een ½ cm. Doe de yoghurt in een kom en roer de harissa er kort door, zodat je een mooie swirl krijgt.
Meng de couscous met de feta, de rest van de olie en de rest van de specerijenmix. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de couscous met de aubergine, romaatjes en harissayoghurt.
Geroosterde aubergine met feta en couscous
Vegamaaltje voor 2. Ideaal voor een dagje zonder vlees.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.
Meng ⅓ van de olie met de helft van de specerijenmix en eventueel zout. Bestrijk het vruchtvlees van de aubergine met het bakkwastje met de kruidenolie. Leg de aubergine met de snijkant naar boven op een helft van een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Besprenkel de romaatjes aan de tak met ⅓ van de olie en leg de laatste 15 min. bij de aubergine in de oven.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de feta in blokjes van een ½ cm. Doe de yoghurt in een kom en roer de harissa er kort door, zodat je een mooie swirl krijgt.
Meng de couscous met de feta, de rest van de olie en de rest van de specerijenmix. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de couscous met de aubergine, romaatjes en harissayoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
6 el milde olijfolie
4 el Souq Midden-Oosterse ovengroente kruidenmix
500 g romaatjes
200 g couscous
150 g AH Biologische feta 50+
300 g Turkse yoghurt
2 tl harissa
Dit heb je nodig
bakkwastje
bakpapier