Geroosterde aubergine met linzen & komkommercouscous
bewaar
bewaar

Geroosterde aubergine met linzen & komkommercouscous

De aubergine rooster je met harissa in de oven voor extra veel smaak.

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Meng de harissa met de helft van de olie en besmeer de aubergine helften ermee. Leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak ca. 30 min. onder het midden van de oven.

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.

Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en snijd de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het limoensap, de helft van de peterselie en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Neem de auberginehelften uit de oven en verdeel de linzen en Turkse yoghurt erover. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de komkommercouscous.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde aubergine met linzen & komkommercouscous

De aubergine rooster je met harissa in de oven voor extra veel smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig