Geroosterde wortelsalade met linzen en geitenkaasdressing
Een bijgerecht met een hoofdletter B. Wat een plaatje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C
Schil de wortels met een dunschiller en halveer in de lengte. Meng met 1/3 van de olie, de za’atar, peper en eventueel zout. Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 25 min. gaar.
Verwarm de linzen 5 min. in een steelpan op laag vuur.
Meng de geitenkaas met de yoghurt. Meng de balsamicoazijn met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
Meng de rucola met de balsamicodressing en verdeel over een grote schaal. Verdeel de linzen en geroosterde wortels erover. Garneer met de granaatappelpitjes en de geitenkaas-yoghurtdressing.
Geroosterde wortelsalade met linzen en geitenkaasdressing
Een bijgerecht met een hoofdletter B. Wat een plaatje!
bijgerecht
null personen
615 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C
Schil de wortels met een dunschiller en halveer in de lengte. Meng met 1/3 van de olie, de za’atar, peper en eventueel zout. Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 25 min. gaar.
Verwarm de linzen 5 min. in een steelpan op laag vuur.
Meng de geitenkaas met de yoghurt. Meng de balsamicoazijn met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
Meng de rucola met de balsamicodressing en verdeel over een grote schaal. Verdeel de linzen en geroosterde wortels erover. Garneer met de granaatappelpitjes en de geitenkaas-yoghurtdressing.
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bos peen
3 el traditionele olijfolie
1 el za'atar
205 g HAK linzen in zak
100 g zachte geitenkaas
50 ml milde yoghurt
1 el balsamicoazijn
85 g rucola
50 g zongerijpte granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
bakpapier