Courgettespaghetti met linzen & geitenkaas
Het lijkt op pasta, maar het is eigenlijk een salade. Lekker, toch?
Aan de slag
Doe de muntblaadjes en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Houd een beetje olie achter voor het bakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgettespaghetti al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur. Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.
Bak de cherrytomaten in dezelfde hapjespan 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de balsamicoazijn toe en bak 30 sec. mee. Voeg de courgettespaghetti en linzen toe en schep goed om. Verdeel over de diepe borden en verkruimel de geitenkaas erover. Hak de amandelen grof. Besprenkel de courgettespaghetti met de muntolie en bestrooi met de amandelen.
Courgettespaghetti met linzen & geitenkaas
Het lijkt op pasta, maar het is eigenlijk een salade. Lekker, toch?
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de muntblaadjes en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Houd een beetje olie achter voor het bakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgettespaghetti al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur. Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.
Bak de cherrytomaten in dezelfde hapjespan 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de balsamicoazijn toe en bak 30 sec. mee. Voeg de courgettespaghetti en linzen toe en schep goed om. Verdeel over de diepe borden en verkruimel de geitenkaas erover. Hak de amandelen grof. Besprenkel de courgettespaghetti met de muntolie en bestrooi met de amandelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse munt
3½ el milde olijfolie
400 g courgettespaghetti
250 g cherrytomaten
1 teen knoflook
½ el balsamicoazijn
205 g HAK linzen in zak
75 g zachte geitenkaas
30 g gerookte amandelen
Dit heb je nodig
staafmixer