Courgettetagliatelle met linzen en geitenkaas
Vega dinertje voor 2: courgetti met lekker veel groenten en in een half uur klaar.
Aan de slag
Doe de muntblaadjes en 3 el olie (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de courgette in de lengte eerst in dunne plakken en dan in dunne repen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette voorzichtig omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal uit de pan.
Bak de tomaten in dezelfde hapjespan 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de balsamicoazijn toe en bak 30 sec. mee. Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep samen met de courgette door de tomaten.
Verdeel over borden en verkruimel de geitenkaas erover. Hak de amandelen grof. Bestrooi de courgettetagliatelle met de amandelen en besprenkel met de muntolie.
Courgettetagliatelle met linzen en geitenkaas
Vega dinertje voor 2: courgetti met lekker veel groenten en in een half uur klaar.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de muntblaadjes en 3 el olie (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de courgette in de lengte eerst in dunne plakken en dan in dunne repen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette voorzichtig omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal uit de pan.
Bak de tomaten in dezelfde hapjespan 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de balsamicoazijn toe en bak 30 sec. mee. Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep samen met de courgette door de tomaten.
Verdeel over borden en verkruimel de geitenkaas erover. Hak de amandelen grof. Bestrooi de courgettetagliatelle met de amandelen en besprenkel met de muntolie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse munt
3½ el milde olijfolie
300 g courgettes
250 g cherrytomaten
1 teen knoflook
½ el balsamicoazijn
200 g linzen in blik
75 g zachte geitenkaas 55+
30 g rookamandelen
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker