Linzen met ovengroenten
bewaar
bewaar

Linzen met ovengroenten

30 min. bereiden / 40 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de wortels in drieën en de sjalot in parten. Kneus de ongepelde knoflook. Verdeel de peen met de sjalot en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅔ van de olijfolie met de helft van de azijn en sprenkel erover. Bestrooi met peper en zout. Bak ca. 40 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.

Laat de linzen uitlekken en snijd de selderijblaadjes fijn. Meng in een schaal de linzen met de walnootolie en selderij. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp, 2 el sap en de tuinkers door de ricotta. Halveer de avocado overlangs. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel en snijd in plakjes. Besprenkel met citroensap.

Doe de groenten in een schaal. Duw de knoflooktenen uit hun velletje, prak fijn en meng met de rest van de olijfolie en de rest van de azijn. Schep om met de groenten. Voeg toe aan de linzen. Verdeel de avocado erover en serveer de ricotta erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linzen met ovengroenten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig