Bulgur met geroosterde groenten, tahindressing en ei
Gezond comfortfood waar je u tegen zegt. Deze bulgur-bowl is rijk gevuld met geroosterde wintergroente en maak je af met tahinidressing.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd in plakken van ca. 1 cm. Snijd de bieten in parten van ca. een ½ cm.
Meng de pompoen en bieten met de specerijenmix, ⅔ van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in de oven. Schep de groenten om, verdeel de boerenkool erover, besprenkel met de rest van de olie en rooster nog ca. 15 min.
Kook ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Haal uit de pan, laat afkoelen op een bord. Kook de eieren in 6 min. net niet hard en halveer ze in de lengte.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in halve plakken. Meng de tahin met het citroensap, 1 tl -rasp (per 4 personen) en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de bulgur met ⅔ van de dressing en verdeel over diepe borden. Verdeel de geroosterde groenten erover en bestrooi met de pompoenpitten. Verdeel de eieren, de rest van de dressing en plakjes citroen erover.
Bulgur met geroosterde groenten, tahindressing en ei
Gezond comfortfood waar je u tegen zegt. Deze bulgur-bowl is rijk gevuld met geroosterde wintergroente en maak je af met tahinidressing.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd in plakken van ca. 1 cm. Snijd de bieten in parten van ca. een ½ cm.
Meng de pompoen en bieten met de specerijenmix, ⅔ van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in de oven. Schep de groenten om, verdeel de boerenkool erover, besprenkel met de rest van de olie en rooster nog ca. 15 min.
Kook ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Haal uit de pan, laat afkoelen op een bord. Kook de eieren in 6 min. net niet hard en halveer ze in de lengte.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in halve plakken. Meng de tahin met het citroensap, 1 tl -rasp (per 4 personen) en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de bulgur met ⅔ van de dressing en verdeel over diepe borden. Verdeel de geroosterde groenten erover en bestrooi met de pompoenpitten. Verdeel de eieren, de rest van de dressing en plakjes citroen erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g flespompoenen
500 g gekookte rode bieten
2 el Midden-Oosterse ovengroente kruidenmix
3 el milde olijfolie
75 g verse boerenkool
300 g bulgur
30 g pompoenpitten
4 witte scharreleieren
1 citroen
3 el tahin
3 el water
Dit heb je nodig
bakpapier