Spaghetti met courgette en tonijn in tomatensaus
Spaghetti + tonijn + courgette + tomatensaus = een gezonde én snelle pasta die je elke dag kunt eten!
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en vang 2 el van de olie (per 4 personen) op. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uisnippers 3 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. Pluk de blaadjes van de basilicum. Voeg de polpa, ⅔ van de basilicumblaadjes en tonijn toe, breng aan de kook en laat ca. 7 min. zachtjes koken. Roer regelmatig en breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erboven af.
Meng de spaghetti door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van het basilicum.
Spaghetti met courgette en tonijn in tomatensaus
Spaghetti + tonijn + courgette + tomatensaus = een gezonde én snelle pasta die je elke dag kunt eten!
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en vang 2 el van de olie (per 4 personen) op. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uisnippers 3 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. Pluk de blaadjes van de basilicum. Voeg de polpa, ⅔ van de basilicumblaadjes en tonijn toe, breng aan de kook en laat ca. 7 min. zachtjes koken. Roer regelmatig en breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erboven af.
Meng de spaghetti door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
290 g tonijnstukken in olijfolie
175 g biologische uiensnippers
2 tenen knoflook
15 g verse basilicum
850 ml Mutti polpa in blik
250 g verse spaghetti al basilico
800 g courgettespaghetti