Volkoren spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus en courgette
Spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus is altijd (ja, altijd) een goed idee.
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in plakjes. Meng het kipgehakt met het citroenrasp, 75 g ricotta (per 4 personen) en peper. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom goudbruin.
Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Breng aan de kook en laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur.
Meng de spaghetti met de gehaktballetjes in tomatensaus. Verdeel de rest van de ricotta in stukken erover. Schep de courgette om met de rucola. Serveer met een citroenplakje bij de spaghetti.
Volkoren spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus en courgette
Spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus is altijd (ja, altijd) een goed idee.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in plakjes. Meng het kipgehakt met het citroenrasp, 75 g ricotta (per 4 personen) en peper. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom goudbruin.
Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Breng aan de kook en laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur.
Meng de spaghetti met de gehaktballetjes in tomatensaus. Verdeel de rest van de ricotta in stukken erover. Schep de courgette om met de rucola. Serveer met een citroenplakje bij de spaghetti.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
300 g kipgehakt naturel
250 g ricotta
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
800 g tomatenblokjes in blik
1 el gedroogde oregano
300 g volkoren spaghetti
2 courgettes
42½ g rucola