Spaghetti met ansjovis-tomatensaus, notenpangrattato en gebakken snijbonen
Pangrattato is een mix van krokant broodkruim en smaakmakers. Voor deze gezonde pasta maken we 'm met knoflook en noten!
Aan de slag
Laat de snijbonen ontdooien in een zeef. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Snijd ondertussen ⅓ van de knoflook, de noten en de sneetjes brood fijn of maal het brood in een keukenmachine tot kruim. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kruim al roerend op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin (pangrattato).
Snijd de ansjovis fijn en bewaar de ansjovisolie. Verhit de ansjovisolie in een hapjespan en bak de ansjovis met de oregano al roerend 1 min.
Voeg de tomaten toe en plet met een houten lepel tot kleinere stukjes. Laat afgedekt 10 min. op middelhoog vuur stoven. Meng de pasta door de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak de knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de snijbonen en chilivlokken toe en bak 3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de pangrattato. Serveer met de snijbonen.
Spaghetti met ansjovis-tomatensaus, notenpangrattato en gebakken snijbonen
Pangrattato is een mix van krokant broodkruim en smaakmakers. Voor deze gezonde pasta maken we 'm met knoflook en noten!
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de snijbonen ontdooien in een zeef. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Snijd ondertussen ⅓ van de knoflook, de noten en de sneetjes brood fijn of maal het brood in een keukenmachine tot kruim. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kruim al roerend op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin (pangrattato).
Snijd de ansjovis fijn en bewaar de ansjovisolie. Verhit de ansjovisolie in een hapjespan en bak de ansjovis met de oregano al roerend 1 min.
Voeg de tomaten toe en plet met een houten lepel tot kleinere stukjes. Laat afgedekt 10 min. op middelhoog vuur stoven. Meng de pasta door de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak de knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de snijbonen en chilivlokken toe en bak 3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de pangrattato. Serveer met de snijbonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries snijbonen
300 g volkoren spaghetti
3 tenen knoflook
60 g ongebrande notenmix
2 sneetjes volkorenbrood
4 el milde olijfolie
45 g ansjovisfilets in olijfolie
1 tl gedroogde oregano
800 g gepelde tomaten in blik
1 tl chilivlokken
Dit heb je nodig
keukenmachine