Basisrecept spaghetti met tomatensaus
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een sauspan met een dikke bodem op matig vuur, verwarm de ansjovisfilets al roerend in de olijfolie, tot ze uit elkaar vallen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in de ansjovisolie. Voeg de tomatenblokjes met sap erbij, als de uitjes glazig zijn.
Laat de tomaten op laag vuur stukkoken. Roer af en toe. Druk grote stukken tomaten stuk met de achterkant van een houten lepel. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en de suiker. Zet het vuur laag en laat de saus nog zeker 30 min. zachtjes inkoken. Scheur op het laatst de basilicumblaadjes boven de pan in stukken en roer eventueel voor de smaak nog een scheutje olijfolie extra vierge erdoor.
Kook ondertussen de spaghetti in ruim water met flink wat zout beetgaar. Giet de spaghetti goed af. Doe de spaghetti bij de saus en schep alles op hoog vuur nog één keer om. Serveer de spaghetti met tomatensaus in diepe (pasta)borden en garneer met de kaassnippers.
Basisrecept spaghetti met tomatensaus
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een sauspan met een dikke bodem op matig vuur, verwarm de ansjovisfilets al roerend in de olijfolie, tot ze uit elkaar vallen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in de ansjovisolie. Voeg de tomatenblokjes met sap erbij, als de uitjes glazig zijn.
Laat de tomaten op laag vuur stukkoken. Roer af en toe. Druk grote stukken tomaten stuk met de achterkant van een houten lepel. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en de suiker. Zet het vuur laag en laat de saus nog zeker 30 min. zachtjes inkoken. Scheur op het laatst de basilicumblaadjes boven de pan in stukken en roer eventueel voor de smaak nog een scheutje olijfolie extra vierge erdoor.
Kook ondertussen de spaghetti in ruim water met flink wat zout beetgaar. Giet de spaghetti goed af. Doe de spaghetti bij de saus en schep alles op hoog vuur nog één keer om. Serveer de spaghetti met tomatensaus in diepe (pasta)borden en garneer met de kaassnippers.
combinatietip:
bereidingstip:
variatietip:
variatietip:
bewaartip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el traditionele olijfolie
2 ansjovisfilets in olie in blik
1 ui
3 tenen knoflook
800 g gepelde tomaten in blik
1 tl kristalsuiker
3 takjes verse basilicum
400 g spaghetti
50 g Grana Padano kaasflakes