Groentepasta met kipballetjes in tomatensaus
Groentepasta met kipballetjes in tomatensaus = healthy comfortfood
Aan de slag
Meng het gehakt met de helft van de Provençaalse kruiden, peper en zout en draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Snijd de knol in de lengte in 4 parten en snijd de parten in reepjes van een ½ cm dik.
Voeg de knoflook, ui, venkel en de rest van de Provençaalse kruiden toe en bak 5 min. mee met de balletjes. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Voeg de pasta samen met de spinazie toe aan de saus en laat de spinazie slinken. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en serveer.
Groentepasta met kipballetjes in tomatensaus
Groentepasta met kipballetjes in tomatensaus = healthy comfortfood
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng het gehakt met de helft van de Provençaalse kruiden, peper en zout en draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Snijd de knol in de lengte in 4 parten en snijd de parten in reepjes van een ½ cm dik.
Voeg de knoflook, ui, venkel en de rest van de Provençaalse kruiden toe en bak 5 min. mee met de balletjes. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Voeg de pasta samen met de spinazie toe aan de saus en laat de spinazie slinken. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipgehakt naturel
2 el Provençaalse kruiden
2 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 venkelknol
800 g tomatenblokjes in blik
250 g Bonduelle 100% erwten & courgette pasta
200 g verse spinazie