Couscoussalade met raapstelen
Zodra we de eerste raapstelen zien liggen, is de lente begonnen. Een beetje pittig en heerlijk door de couscous!
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Vul het sap aan met water tot 500 ml (per 4 personen) en breng samen met de ras el hanout aan de kook.
Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een kom en schenk het hete sinaasappelwater erover. Roer door en laat 5 min. staan. Roer de couscous los met een vork. Roer de olie en olijven erdoor. Breng de couscous op smaak met peper.
Halveer de romaatjes, snijd de radijsjes in vieren en snijd de raapstelen grof. Schep de romaatjes, radijs en raapstelen door de couscous. Snijd de limoen in partjes. Verdeel de cottagecheese erover en serveer met de limoen.
Couscoussalade met raapstelen
Instructievideo - 02:31 min.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Couscoussalade met raapstelen
Zodra we de eerste raapstelen zien liggen, is de lente begonnen. Een beetje pittig en heerlijk door de couscous!
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Vul het sap aan met water tot 500 ml (per 4 personen) en breng samen met de ras el hanout aan de kook.
Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een kom en schenk het hete sinaasappelwater erover. Roer door en laat 5 min. staan. Roer de couscous los met een vork. Roer de olie en olijven erdoor. Breng de couscous op smaak met peper.
Halveer de romaatjes, snijd de radijsjes in vieren en snijd de raapstelen grof. Schep de romaatjes, radijs en raapstelen door de couscous. Snijd de limoen in partjes. Verdeel de cottagecheese erover en serveer met de limoen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 handsinaasappel
1 el ras el hanout specerijenmelange
300 g volkoren speltcouscous
3 el extra vierge olijfolie
100 g Taggia olijven
500 g romaatjes
200 g radijsjes
2 bosjes raapstelen
1 limoen
200 g cottagecheese