Couscous met groenten
Deze couscous kun je makkelijk met kinderen maken.
Aan de slag
Kook 400 ml water (per 4 personen) in de waterkoker. Doe de couscous, rozijnen, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout in een pan met deksel. Voeg het hete water toe.* Roer alles goed door. Zit alles erin? Dan kan de deksel op de pan en de couscous garen.
Snijd de bosui in ringetjes en de knoflook fijn.* Was en dop de sperziebonen en halveer de tomaatjes. Halveer eventuele grote broccoli- en bloemkoolroosjes. Snijd de peterselie fijn. Doe alles in aparte bakjes.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de bosui 2 minuten. Voeg de sperziebonen, broccoli, wortel en bloemkool toe en bak 4 minuten onder regelmatig omscheppen.* Doe de ras el hanout en de knoflook erbij en bak nog 1 minuut. Voeg de rest van het water en de tomaten toe. Stoof nog 5 minuten tot beetgaar.
Roer de couscous door met een vork, voeg toe aan de pan en meng goed. Let op, de pan kan best zwaar zijn nu.*
Couscous met groenten
Deze couscous kun je makkelijk met kinderen maken.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook 400 ml water (per 4 personen) in de waterkoker. Doe de couscous, rozijnen, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout in een pan met deksel. Voeg het hete water toe.* Roer alles goed door. Zit alles erin? Dan kan de deksel op de pan en de couscous garen.
Snijd de bosui in ringetjes en de knoflook fijn.* Was en dop de sperziebonen en halveer de tomaatjes. Halveer eventuele grote broccoli- en bloemkoolroosjes. Snijd de peterselie fijn. Doe alles in aparte bakjes.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de bosui 2 minuten. Voeg de sperziebonen, broccoli, wortel en bloemkool toe en bak 4 minuten onder regelmatig omscheppen.* Doe de ras el hanout en de knoflook erbij en bak nog 1 minuut. Voeg de rest van het water en de tomaten toe. Stoof nog 5 minuten tot beetgaar.
Roer de couscous door met een vork, voeg toe aan de pan en meng goed. Let op, de pan kan best zwaar zijn nu.*
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml water
300 g volkoren speltcouscous
50 g blanke rozijnen
3 el milde olijfolie
3 bosuitjes
2 tenen knoflook
200 g sperziebonen
200 g snoeptomatenmix
400 g koelverse broccoli, wortel, bloemkool
15 g verse platte peterselie
1 el ras el hanout