Gebakken couscous met scrambled egg, bloemkool en komkommersalsa
Door de couscous even te bakken in tomatenpuree, ras-el-hanout en knoflook geef je 'm ongelofelijk veel smaak. Lekker met geroosterde bloemkool en frisse komkommersalsa!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de stronk in stukken van ca. 1 cm.
Meng de bloemkool met de helft van de knoflook, het komijnzaad en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar. Breng op smaak met peper.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn. Snijd de halve komkommer in de lengte en snijd in blokjes van 1 cm.
Meng de komkommer met de helft van de koriander, het limoensap en -rasp en breng op smaak met peper.
Rol de halve rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Halveer in de lengte en snijd in halve ringetjes. Klop de eieren los.
Verhit ¼ van de olie met de tomatenpuree, ras-el-hanout en de rest van de knoflook en bak de couscous 2 min. op laag vuur mee. Schuif de couscous naar 1 helft van de pan, zodat de andere helft leeg wordt.
Verhit de rest van de olie in de lege helft, voeg het ei toe en roer met een houten lepel tot het net is gestold. Roer de couscous erdoor tot alles gemengd is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de gebakken couscous met de geroosterde bloemkool en komkommersalsa. Bestrooi met de rode peper en de rest van de koriander.
Gebakken couscous met scrambled egg, bloemkool en komkommersalsa
Door de couscous even te bakken in tomatenpuree, ras-el-hanout en knoflook geef je 'm ongelofelijk veel smaak. Lekker met geroosterde bloemkool en frisse komkommersalsa!
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de stronk in stukken van ca. 1 cm.
Meng de bloemkool met de helft van de knoflook, het komijnzaad en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar. Breng op smaak met peper.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn. Snijd de halve komkommer in de lengte en snijd in blokjes van 1 cm.
Meng de komkommer met de helft van de koriander, het limoensap en -rasp en breng op smaak met peper.
Rol de halve rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Halveer in de lengte en snijd in halve ringetjes. Klop de eieren los.
Verhit ¼ van de olie met de tomatenpuree, ras-el-hanout en de rest van de knoflook en bak de couscous 2 min. op laag vuur mee. Schuif de couscous naar 1 helft van de pan, zodat de andere helft leeg wordt.
Verhit de rest van de olie in de lege helft, voeg het ei toe en roer met een houten lepel tot het net is gestold. Roer de couscous erdoor tot alles gemengd is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de gebakken couscous met de geroosterde bloemkool en komkommersalsa. Bestrooi met de rode peper en de rest van de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 bloemkool
1 el komijnzaad
4 el milde olijfolie
300 g volkorencouscous
1 limoen
15 g verse koriander
½ komkommer
½ rode peper
8 middelgrote eieren
60 g tomatenpuree
2 el ras el hanout
Dit heb je nodig
bakpapier