Couscoussalade met bloemkool en chipolata
bewaar
bewaar

Couscoussalade met bloemkool en chipolata

Koken voor 2? Met ruim de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en nog geen halfuur bereidingstijd is deze couscoussalade het antwoord! Lekker op smaak gebracht met ras el hanout en munt met een chipolataworstje erbij.

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen ¼ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 5 min. rondom bruin en haal uit de pan.

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en halveer de tomaatjes. Verhit ¼ van de olie in de hapjespan op hoog vuur. Bak de bloemkool, tomaat en ras el hanout 8-10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de peterselie grof. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak een dressing van de rest van de olie, het citroensap en -rasp, de munt en peper.

Meng de couscous met de groente, ¾ van de peterselie en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de worstjes.

resttipGebruik de rest van de bloemkool voor deze kruidige bloemkoolschotel met kaas.
bewaartipVries de rest van de worstjes in, ze zijn dan 3 maanden houdbaar.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Couscoussalade met bloemkool en chipolata

Koken voor 2? Met ruim de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en nog geen halfuur bereidingstijd is deze couscoussalade het antwoord! Lekker op smaak gebracht met ras el hanout en munt met een chipolataworstje erbij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig