Ovenschotel met chipolata en hummus
Groenten, chipolataworstjes, kikkererwten en ras el hanout. Alles op de bakplaat, je oven doet de rest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water. Halveer de chipolataworstjes.
Meng de bloemkool, paprika, kikkererwten en worstjes met de ras el hanout en olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.
Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de hummus.
Ovenschotel met chipolata en hummus
Groenten, chipolataworstjes, kikkererwten en ras el hanout. Alles op de bakplaat, je oven doet de rest.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water. Halveer de chipolataworstjes.
Meng de bloemkool, paprika, kikkererwten en worstjes met de ras el hanout en olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.
Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de hummus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g koelverse bloemkoolroosjes
1 rode paprika
800 g kikkererwten in blik
8 runderchipolataworstjes
2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
2 el milde olijfolie
200 g hummus naturel
Dit heb je nodig
bakpapier