Gevulde zoete puntpaprika's met spitskoolsalade
Even stampen, even in de oven en klaar is je groentegerecht!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Doe de kikkererwten, koriander, ras el hanout, 3 el olie en het sap van ½ citroen in een kom. Stamp met de pureestamper tot een grove puree (of prak met een vork). Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, laat de steelaanzet zitten. Vul de paprika’s met het kikkererwtenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de munt fijn en hak de cranberrymix grof. Meng de rest van de olie, 4 el citroensap, de munt, cranberrymix en spitskool tot salade. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gevulde puntpaprika’s.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gevulde zoete puntpaprika's met spitskoolsalade
Even stampen, even in de oven en klaar is je groentegerecht!
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Doe de kikkererwten, koriander, ras el hanout, 3 el olie en het sap van ½ citroen in een kom. Stamp met de pureestamper tot een grove puree (of prak met een vork). Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, laat de steelaanzet zitten. Vul de paprika’s met het kikkererwtenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de munt fijn en hak de cranberrymix grof. Meng de rest van de olie, 4 el citroensap, de munt, cranberrymix en spitskool tot salade. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gevulde puntpaprika’s.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g kikkererwten in blik
15 g verse koriander
1 citroen
2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
7 el extra vierge olijfolie
4 zoete puntpaprika's
15 g verse munt
100 g ongezouten frisse cranberrymix
300 g gesneden spitskool
Dit heb je nodig
pureestamper
bakpapier