Broodje spinazieburger met spitskoolsalade
Wat eten we vanavond? Een verantwoorde maaltijd: groenteburger met feta op brood. Lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1/4 van de olie in een hapjespan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend op middelhoog vuur in 5 min. slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met de achterkant van een pollepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en druk opnieuw met de achterkant van een pollepel zo veel mogelijk vocht eruit.
Laat de kikkererwten uitlekken. Maal de kikkererwten, pijnboompitten, picadillo en het ei grof met de staafmixer. Schep de spinazie door het mengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen burgers van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1/3 van de rest van de olie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ui in flinterdunne, halve ringen. Meng de ui met het citroenrasp, per persoon een halve eetlepel citroensap, de spitskool en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta. Snijd de meergranenbollen overlangs doormidden. Leg op elk broodje een schepje koolsalade, een spinazieburger, wat feta en eventueel nog wat salade. Serveer de rest van de salade er apart bij.
Broodje spinazieburger met spitskoolsalade
Instructievideo - 02:54 min.
Broodje spinazieburger met spitskoolsalade
Wat eten we vanavond? Een verantwoorde maaltijd: groenteburger met feta op brood. Lekker!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1/4 van de olie in een hapjespan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend op middelhoog vuur in 5 min. slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met de achterkant van een pollepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en druk opnieuw met de achterkant van een pollepel zo veel mogelijk vocht eruit.
Laat de kikkererwten uitlekken. Maal de kikkererwten, pijnboompitten, picadillo en het ei grof met de staafmixer. Schep de spinazie door het mengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen burgers van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1/3 van de rest van de olie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ui in flinterdunne, halve ringen. Meng de ui met het citroenrasp, per persoon een halve eetlepel citroensap, de spitskool en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta. Snijd de meergranenbollen overlangs doormidden. Leg op elk broodje een schepje koolsalade, een spinazieburger, wat feta en eventueel nog wat salade. Serveer de rest van de salade er apart bij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el traditionele olijfolie
400 g wilde spinazie
400 g kikkererwten in blik
40 g pijnboompitten
2 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
1 middelgroot ei
1 citroen
1 kleine rode ui
300 g gesneden spitskool
100 g feta
4 meergranenbollen
Dit heb je nodig
zeef
staafmixer
bakpapier