Couscous salade met feta
Couscous als salade met feta, ras el hanout en kleurrijke linten van komkommer en bospeen.
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in 6 min. bruin en rul. Breng op smaak met de ras el hanout en eventueel zout. Laat afkoelen op een bord.
Schrap ondertussen de wortels en maak er met een dunschiller lange linten van.
Maak met de dunschiller ook linten van de komkommer. Gebruik het binnenste deel met de zaadjes niet.
Meng de couscous met het gehakt, de wortel- en komkommerlinten en de rest van de olie. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en meng door de salade.
Hak de amandelen grof en verbrokkel de kaas. Verdeel de kaas, amandelen en olijven over de salade.
Couscous salade met feta
Couscous als salade met feta, ras el hanout en kleurrijke linten van komkommer en bospeen.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in 6 min. bruin en rul. Breng op smaak met de ras el hanout en eventueel zout. Laat afkoelen op een bord.
Schrap ondertussen de wortels en maak er met een dunschiller lange linten van.
Maak met de dunschiller ook linten van de komkommer. Gebruik het binnenste deel met de zaadjes niet.
Meng de couscous met het gehakt, de wortel- en komkommerlinten en de rest van de olie. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en meng door de salade.
Hak de amandelen grof en verbrokkel de kaas. Verdeel de kaas, amandelen en olijven over de salade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g couscous
2 el milde olijfolie
300 g kipgehakt naturel
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
600 g bospenen
1 komkommer
1 sinaasappel
50 g gezouten amandelen met rooksmaak
150 g feta
50 g Kalamata-olijven