Mezze met zelfgemaakt platbrood
Het platbrood dat we serveren met groenten, hummus en feta maken we zelf.
Aan de slag
Meng de gist met de suiker en de helft van het lauwwarme water. Laat 10 min. staan.
Meng de bloem met de sumak en het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Meng het bloemmengsel beetje bij beetje met het gistmengsel. Voeg de rest van het lauwwarm water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bol van het deeg en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat 20 min. rijzen.
Bak ondertussen de gegrilde groenten met 1 el olie en de ras el hanout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de pistachenoten grof. Verdeel de hummus, feta, groenten en pistachenoten over verschillende bakjes
Maak 8 balletjes van het gerezen deeg. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad dun uit. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak twee platbroden in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om. Herhaal dit met de rest van het deeg en telkens een ½ el olie.
Serveer de platbroden met de mezze.
Mezze met zelfgemaakt platbrood
Het platbrood dat we serveren met groenten, hummus en feta maken we zelf.
hoofdgerecht
null personen
875 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Meng de gist met de suiker en de helft van het lauwwarme water. Laat 10 min. staan.
Meng de bloem met de sumak en het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Meng het bloemmengsel beetje bij beetje met het gistmengsel. Voeg de rest van het lauwwarm water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bol van het deeg en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat 20 min. rijzen.
Bak ondertussen de gegrilde groenten met 1 el olie en de ras el hanout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de pistachenoten grof. Verdeel de hummus, feta, groenten en pistachenoten over verschillende bakjes
Maak 8 balletjes van het gerezen deeg. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad dun uit. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak twee platbroden in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om. Herhaal dit met de rest van het deeg en telkens een ½ el olie.
Serveer de platbroden met de mezze.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g gedroogde gist
1 tl suiker
200 ml lauwwarm water
300 g tarwebloem
1 el Euroma sumak
1 tl zout
900 g diepvries gegrilde groenten
3½ el traditionele olijfolie
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
45 g gepelde ongezouten pistachenoten
200 g hummus naturel
200 g feta