Couscous met broccoli, asperges en ei
Picknicktip: Couscous doet het altijd goed. Lekker met broccoli, asperge en ei!
Aan de slag
Meng de couscous met de broccolirijst, spice blend en het kokende water. Roer goed door en laat afgedekt 10 min. staan.
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 2 cm. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de asperges met peper en eventueel zout 3 min. al omscheppend op hoog vuur.
Roer de notenmix, asperges en de rest van de olie door de couscous. Verdeel de eihelften erover en breng op smaak met peper en zout.
Couscous met broccoli, asperges en ei
Picknicktip: Couscous doet het altijd goed. Lekker met broccoli, asperge en ei!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng de couscous met de broccolirijst, spice blend en het kokende water. Roer goed door en laat afgedekt 10 min. staan.
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 2 cm. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de asperges met peper en eventueel zout 3 min. al omscheppend op hoog vuur.
Roer de notenmix, asperges en de rest van de olie door de couscous. Verdeel de eihelften erover en breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g biologische volkorencouscous
400 g broccolirijst
2 el ras el hanout
300 ml kokend water
4 middelgrote scharreleieren
350 g verse groene asperges
4 el arachideolie
75 g ongezouten cranberry notenmix