Mediterrane groentestoof met speltcouscous en ei
Prachtige kleuren in één pan. Dat wordt genieten.
Aan de slag
Snijd de uien in ringen. Snijd de paprika’s overlangs doormidden, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de paprika en rode peper toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.
Doe de couscous in een ruime kom en schenk er het water over. Roer door en laat 10 min. staan.
Halveer de cherrytomaten en schep door de paprika-tomatensaus. Maak met de bolle kant van een lepel kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Laat de eieren met de deksel op de pan minimaal 5 min. garen of tot ze naar wens zijn gestold. Serveer met de couscous.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Mediterrane groentestoof met speltcouscous en ei
Prachtige kleuren in één pan. Dat wordt genieten.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in ringen. Snijd de paprika’s overlangs doormidden, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de paprika en rode peper toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.
Doe de couscous in een ruime kom en schenk er het water over. Roer door en laat 10 min. staan.
Halveer de cherrytomaten en schep door de paprika-tomatensaus. Maak met de bolle kant van een lepel kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Laat de eieren met de deksel op de pan minimaal 5 min. garen of tot ze naar wens zijn gestold. Serveer met de couscous.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 rode paprika's
1 gele paprika
1 groene paprika
1 rode peper
4 el arachideolie
400 g tomatenblokjes
300 g volkorencouscous
300 ml kokend water
250 g cherrytomaten
4 middelgrote scharreleieren