Broodje zalm met komkommer, radijs & mierikswortelcrème
Na dit broodje zalm voel jij je weer als een vis in ’t water! Dit feestje van een lunch is met 10 min. ook nog eens supersnel klaar.
Aan de slag
Snijd de komkommer met een dunschiller in de lengte in flinterdunne linten. Snijd de radijs in dunne plakjes.
Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon en halveer. Rasp de gele schil van 1 helft en pers deze uit. Meng een ½ tl citroenrasp (per 2 personen) met de crème fraîche, mierikswortel en fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de honingmosterd met een ½ el citroensap (per 2 personen) tot een dressing.
Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderste helft met de mierikswortelcrème. Verdeel de komkommerlinten, radijs en zalm erover. Besprenkel met de honing-mosterd en garneer met de alfalfa. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer.
Broodje zalm met komkommer, radijs & mierikswortelcrème
Na dit broodje zalm voel jij je weer als een vis in ’t water! Dit feestje van een lunch is met 10 min. ook nog eens supersnel klaar.
null personen
485 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommer met een dunschiller in de lengte in flinterdunne linten. Snijd de radijs in dunne plakjes.
Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon en halveer. Rasp de gele schil van 1 helft en pers deze uit. Meng een ½ tl citroenrasp (per 2 personen) met de crème fraîche, mierikswortel en fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de honingmosterd met een ½ el citroensap (per 2 personen) tot een dressing.
Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderste helft met de mierikswortelcrème. Verdeel de komkommerlinten, radijs en zalm erover. Besprenkel met de honing-mosterd en garneer met de alfalfa. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ komkommer
4 radijsjes
5 g verse dille
½ citroen
½ tl mierikswortel
50 g crème fraîche
1 el honingmosterd
2 luxe speltbollen
75 g gerookte zalm
5 g alfalfa
Dit heb je nodig
dunschiller