Gerookte zalm met mierikswortelcrème
Deze ultiem klassieke combinatie van zalm, toast en mierikswortel wordt nóg feestelijker met een kwarteleitje.
Aan de slag
Kook de eitjes in 2 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Snijd ondertussen het kapje van het brood en snijd 4 broodplakken van 1 cm dik (per 4 personen). Rooster de plakken in de broodrooster en snijd ze schuin doormidden.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng een ½ tl citroenrasp met de crème fraîche en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de toast met de mierikswortelcrème. Verdeel de zalm erover en leg de kwarteleitjes erop. Garneer met de peterselie en bestrooi met peper.
Gerookte zalm met mierikswortelcrème
Deze ultiem klassieke combinatie van zalm, toast en mierikswortel wordt nóg feestelijker met een kwarteleitje.
voorgerecht
null personen
290 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eitjes in 2 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Snijd ondertussen het kapje van het brood en snijd 4 broodplakken van 1 cm dik (per 4 personen). Rooster de plakken in de broodrooster en snijd ze schuin doormidden.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng een ½ tl citroenrasp met de crème fraîche en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de toast met de mierikswortelcrème. Verdeel de zalm erover en leg de kwarteleitjes erop. Garneer met de peterselie en bestrooi met peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 kwarteleieren
1 Liefde & Passie durumbrood
½ citroen
2 el crème fraîche
1 tl Kühne mierikswortel in pot
100 g gerookte zalm
2 takjes verse krulpeterselie
Dit heb je nodig
broodrooster