Gerookte zalm met mierikswortelcrème
bewaar
bewaar

Gerookte zalm met mierikswortelcrème

Deze ultiem klassieke combinatie van zalm, toast en mierikswortel wordt nóg feestelijker met een kwarteleitje.

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de eitjes in 2 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

Snijd ondertussen het kapje van het brood en snijd 4 broodplakken van 1 cm dik (per 4 personen). Rooster de plakken in de broodrooster en snijd ze schuin doormidden.

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng een ½ tl citroenrasp met de crème fraîche en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Besmeer de toast met de mierikswortelcrème. Verdeel de zalm erover en leg de kwarteleitjes erop. Garneer met de peterselie en bestrooi met peper.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gerookte zalm met mierikswortelcrème

Deze ultiem klassieke combinatie van zalm, toast en mierikswortel wordt nóg feestelijker met een kwarteleitje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig