Speltbeschuit met makreelsalade, komkommer en radijs
Een vrolijke lunch met verschillende kleuren. Zo heb jij een extra vrolijke pauze!
Aan de slag
Snipper de sjalot en snijd een de komkommer in blokjes van een ½ cm. Maak de friszure appel (bijv. granny smith) schoon en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de radijs in dunne reepjes en snijd de helft van het radijsblad fijn.
Verwijder het vel van de gerookte makreelfilet en verdeel de vis in kleine stukjes. Meng de makreel met de sjalot, komkommer, appel, radijs en yoghurt Griekse stijl in een kom. Pers de citroen erboven uit en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besmeer de speltbeschuiten met de makreelsalade en bestrooi met wat radijsblad. Breng op smaak met peper.
Speltbeschuit met makreelsalade, komkommer en radijs
Een vrolijke lunch met verschillende kleuren. Zo heb jij een extra vrolijke pauze!
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot en snijd een de komkommer in blokjes van een ½ cm. Maak de friszure appel (bijv. granny smith) schoon en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de radijs in dunne reepjes en snijd de helft van het radijsblad fijn.
Verwijder het vel van de gerookte makreelfilet en verdeel de vis in kleine stukjes. Meng de makreel met de sjalot, komkommer, appel, radijs en yoghurt Griekse stijl in een kom. Pers de citroen erboven uit en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besmeer de speltbeschuiten met de makreelsalade en bestrooi met wat radijsblad. Breng op smaak met peper.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
½ komkommer
1 friszure appel
100 g radijsjes
240 g gerookte makreelfilet
100 ml yoghurt Griekse stijl
1 citroen
8 speltbeschuiten