Meiraap

Rauwe meiraap is fris, sappig en pittig. Lekker in plakjes op je sandwich. Verwarm je meiraap, dan wordt de smaak zachter. Zoals in het recept voor soep met doperwten en munt. Het malse, jonge blad van de meiraap is ook heerlijk om te eten. Je kent het vast, want de bladeren heten raapstelen.

Hoe gezond is meiraap?

Hoe gezond is meiraap?

Meirapen staan net als veel andere groente- en fruitsoorten in de Schijf van Vijf. Dat betekent dat meiraap past binnen een gezond eetpatroon. Een meiraap weegt ongeveer 150 gram en bevat zo'n 42 kcal. Deze vergeten groente is een gezonde bron van koolhydraten en zit ook nog eens tjokvol vitamine C.

Hoe eet je meiraap?

Hoe eet je meiraap?

Je kan meiraap op verschillende manieren bereiden:

  1. Meiraap koken: Schil de meiraap, snijd hem in blokjes of plakjes. Kook hem in een pan met kokend water voor ongeveer 10-15 minuten. Giet de gekookte meiraap af en breng op smaak met boter, zout en kruiden.

  2. Meiraap roosteren: Schil de meiraap en snijd hem in kleine stukjes of partjes. Meng de meiraap met olijfolie, zout en kruiden naar smaak (zoals tijm, rozemarijn of paprikapoeder). Verdeel de stukjes meiraap gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20-25 minuten.

  3. Meiraap stoven: Snijd de meiraap in blokjes en stoof ze in een pan met wat boter of olie. Voeg bouillon, water of een saus naar keuze toe, samen met eventuele andere groenten en kruiden. Laat het geheel sudderen op laag vuur tot de meiraap zacht en gaar is.

Kun je meiraap rauw eten?

Kun je meiraap rauw eten?

Je kan meiraap ook rauw eten. De smaak van een rauwe meiraap is enigzinds vergelijkbaar met die van de radijs alleen is de meiraap iets milder qua scherpte. Meiraap is een ontzettend divers product, je kunt het verwerken in een gezonde maaltijdsalade maar je kunt er ook een heerlijke soep van maken.

Ingrediƫnten

Bereiding