Salade met meiraap en appel
bewaar
bewaar

Salade met meiraap en appel

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Boen de meiraap schoon en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd de rapen met een scherp mes of in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne schuine reepjes.

Doe de meiraap met de appel, bosui en walnoten in een schaal. Klop een dressing van het citroensap, de mosterd, gembersiroop en olie. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de salade en schep om.

combinatietipLekker met een paar sneetjes ciabatta (brood).
combinatietipLekker bij lamsworstjes of kipfilet en gebakken aardappelen.
variatietipEet je de salade als lunch, voeg dan 150 g jong belegen boerenkaas in blokjes toe.

Vinaigrette maken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade met meiraap en appel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig