Meiraap met honing en hazelnoten
bewaar
bewaar

Meiraap met honing en hazelnoten

Old skool groente meiraap wordt lekker zacht door het kort te stoven.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 min. door. Voeg 100 ml water en de honing toe.

Stoof de meirapen met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht in 3 min. verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Ris intussen de blaadjes van de tijm.

Leg de meirapen op een schaal. Bestrooi met de hazelnoten en tijm. Lekker bij gebakken biefstuk of zalmfilet.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Meiraap met honing en hazelnoten

Old skool groente meiraap wordt lekker zacht door het kort te stoven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig