Meiraap met honing en hazelnoten
Old skool groente meiraap wordt lekker zacht door het kort te stoven.
Aan de slag
Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 min. door. Voeg 100 ml water en de honing toe.
Stoof de meirapen met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht in 3 min. verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Ris intussen de blaadjes van de tijm.
Leg de meirapen op een schaal. Bestrooi met de hazelnoten en tijm. Lekker bij gebakken biefstuk of zalmfilet.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Meiraap met honing en hazelnoten
Old skool groente meiraap wordt lekker zacht door het kort te stoven.
bijgerecht
null personen
210 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 min. door. Voeg 100 ml water en de honing toe.
Stoof de meirapen met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht in 3 min. verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Ris intussen de blaadjes van de tijm.
Leg de meirapen op een schaal. Bestrooi met de hazelnoten en tijm. Lekker bij gebakken biefstuk of zalmfilet.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g meirapen (meiknollen)
25 g ongezouten roomboter
100 ml water
1 el vloeibare honing
47 g ongebrande hazelnoten
1 el water