Bietensalade met geitenkaas en hazelnoten
Het aardse van noten en bieten smaakt heerlijk bij zoete geitenkaas.
Aan de slag
Schil de bietjes, snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een schaal. Meng de walnootolie, olijfolie, sherry, azijn en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout, klop goed door en schenk over de bietjes.
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over de borden. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter. Verbrokkel ondertussen de geitenkaas. Schep de bietjes uit de dressing en verdeel ze over de waterkers. Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en dille erover. Bon appétit!
Bietensalade met geitenkaas en hazelnoten
Instructievideo - 02:08 min.
Bietensalade met geitenkaas en hazelnoten
Het aardse van noten en bieten smaakt heerlijk bij zoete geitenkaas.
bijgerecht
null personen
260 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de bietjes, snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een schaal. Meng de walnootolie, olijfolie, sherry, azijn en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout, klop goed door en schenk over de bietjes.
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over de borden. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter. Verbrokkel ondertussen de geitenkaas. Schep de bietjes uit de dressing en verdeel ze over de waterkers. Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en dille erover. Bon appétit!
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g biologische gekookte bieten
1 el walnotenolie
2 tl vloeibare honing
1 el rodewijnazijn
2 el olijfolie extra vierge
1 el medium sherry
75 g waterkers
30 g ongebrande hazelnoten
100 g harde geitenkaas
7½ g verse dille