Gemengde geroosterde groenten
Bieten, bospeen, pastinaak, meiknol en venkelknol... Geweldige combinatie!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de bospeen en de pastinaak. Snijd grote wortels, pastinaken of meiknollen doormidden.
Kook de bieten 20-25 min. voor. Snijd de venkelknol in kwarten. Kook de rest van de groenten tegelijk even voor (10 min.) in een pan met water en wat zout. Giet ze af en laat ze droogstomen. Leg ze soort bij soort bij elkaar, zodat je de verschillende smaken toe kunt voegen.
Pers de mandarijn. Risp de blaadjes van de rozemarijn. Meng de bospeen met het sap en de rozemarijnblaadjes. Risp de blaadjes van het tijm. Meng de venkelknollen met de tijmblaadjes en de citroen. Scheur de blaadjes van de salie grof. Meng de pastinaak met de wittewijnazijn en de salieblaadjes. Meng de verse biet met de balsamicoazijn en de oregano. Meng de baby meiknolletjes met de rodewijnazijn en de laurierblaadjes.
Leg alle groenten apart van elkaar op een ruime bakplaat. Rooster de groenten ca. 55 min., of tot ze goudbruin, knapperig en prachtig zijn.
Besprenkel 5 min. voor de groenten klaar zijn de pastinaak met de honing. Neem alles uit de oven, meng het wat door elkaar en stapel het op een schaal om te serveren.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Gemengde geroosterde groenten
Bieten, bospeen, pastinaak, meiknol en venkelknol... Geweldige combinatie!
bijgerecht
null personen
275 kcal
15 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de bospeen en de pastinaak. Snijd grote wortels, pastinaken of meiknollen doormidden.
Kook de bieten 20-25 min. voor. Snijd de venkelknol in kwarten. Kook de rest van de groenten tegelijk even voor (10 min.) in een pan met water en wat zout. Giet ze af en laat ze droogstomen. Leg ze soort bij soort bij elkaar, zodat je de verschillende smaken toe kunt voegen.
Pers de mandarijn. Risp de blaadjes van de rozemarijn. Meng de bospeen met het sap en de rozemarijnblaadjes. Risp de blaadjes van het tijm. Meng de venkelknollen met de tijmblaadjes en de citroen. Scheur de blaadjes van de salie grof. Meng de pastinaak met de wittewijnazijn en de salieblaadjes. Meng de verse biet met de balsamicoazijn en de oregano. Meng de baby meiknolletjes met de rodewijnazijn en de laurierblaadjes.
Leg alle groenten apart van elkaar op een ruime bakplaat. Rooster de groenten ca. 55 min., of tot ze goudbruin, knapperig en prachtig zijn.
Besprenkel 5 min. voor de groenten klaar zijn de pastinaak met de honing. Neem alles uit de oven, meng het wat door elkaar en stapel het op een schaal om te serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse bospeen
400 g pastinaak
350 g baby meiknolletjes (meiraap)
350 g verse biet
2 venkelknollen
1 mandarijn
3 takjes rozemarijn
3 takjes verse tijm
½ citroen
2½ takjes verse salieblaadjes
20 ml witte wijnazijn
40 ml balsamicoazijn
3 takjes verse oregano
40 ml rodewijnazijn
5 gedroogde laurierblaadjes
1 el vloeibare honing