Geroosterde biet met witte kaas en tijm
Een echte allemansvriend, de biet. Hij past dus ook perfect bij witte kaas en tijm!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in kleine partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, houd de 2 kleuren apart. Schep de partjes om met het karwijzaad, ¾ van de olie, wat peper en eventueel zout. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de rest van de olie, de tijm en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bieten uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de witte kaas erover.
Geroosterde biet met witte kaas en tijm
Een echte allemansvriend, de biet. Hij past dus ook perfect bij witte kaas en tijm!
bijgerecht
null personen
285 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in kleine partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, houd de 2 kleuren apart. Schep de partjes om met het karwijzaad, ¾ van de olie, wat peper en eventueel zout. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de rest van de olie, de tijm en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bieten uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de witte kaas erover.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode bieten
4 gele bieten
3 tl karwijzaad
4 el (arachide)olie
5 takjes tijm
½ perssinaasappel
1½ el vloeibare honing
75 g witte kaas
Dit heb je nodig
bakpapier