Bietenterrine van rode en gele biet
bewaar
bewaar

Bietenterrine van rode en gele biet

Het lijkt wel een gebakje, maar het is toch echt een voorgerecht van biet en geitenkaas.

30 min. bereiden / 1 uur oventijd / 8 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de bietjes en pak ze in aluminiumfolie. Pof ze in ca. 60 min. gaar in de oven. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng ze met de crema de balsamico. Verkruimel de kaas zo klein mogelijk. Laat de bietjes even afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Schaaf in dunne plakken; houd de rode bietjes apart van de gele. Meng de rode bietjes met de helft van het balsamico-tijm mengsel en de gele bietjes met de andere helft.

Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie. Leg een laagje rode bietenplakjes in de vorm en verkruimel er wat geitenkaas over. Ga zo door met laagjes maken met de helft van de rode bietenplakjes en een kwart van de kaas. Ga verder met de gele bietenplakjes en de helft van de kaas. Eindig met de rest van de kaas en de rest van de rode bietenplakjes. Vouw het folie dicht en zet de andere cakevorm in de vorm. Zet daar een paar zware blikken in. Laat minimaal 8 uur in de koelkast opstijven. Snijd in plakken.

dieettipCrema de balsamico staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bietenterrine van rode en gele biet

Het lijkt wel een gebakje, maar het is toch echt een voorgerecht van biet en geitenkaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig