Hasselbackbietjes met tijm en geitenkaas
We kennen de hasselback natuurlijk van aardappel, maar van biet is het net zo feestelijk.
Aan de slag
Doe de bietjes ongeschild in een ruime pan. Kook ze in water met de natuurazijn en eventueel zout 30 min. Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de (iets afgekoelde) bieten. Leg een biet op een snijplank en leg 2 houten lepels (of eetstokjes) aan weerszijden tegen de biet. Snijd met een scherp mes om de 3 mm een sneetje in de biet. De stelen van de houten lepels voorkomen dat je de biet helemaal kunt doorsnijden. Snijd alle bieten op deze manier in en leg ze in de ovenschaal.
Klop de balsamicoazijn, olie en honing met een garde door elkaar in een kommetje. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de bieten met de helft van dit mengsel. Bak de bieten 45 min. in het midden van de oven. Besprenkel ze na 25 min. nogmaals met het mengsel.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en schaaf de kaas in plakjes. Neem de bieten uit de oven en verdeel de plakjes kaas over de inkepingen in de bieten. Zorg dat de kaas niet teveel uitsteekt. Bestrooi met de tijm. Zet de oven op 200 °C en bak de bieten nog 10 min.
Allerhandigst: Hasselback
Instructievideo - 00:38 min.
Hasselbackbietjes met tijm en geitenkaas
We kennen de hasselback natuurlijk van aardappel, maar van biet is het net zo feestelijk.
bijgerecht
null personen
290 kcal
45 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Doe de bietjes ongeschild in een ruime pan. Kook ze in water met de natuurazijn en eventueel zout 30 min. Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de (iets afgekoelde) bieten. Leg een biet op een snijplank en leg 2 houten lepels (of eetstokjes) aan weerszijden tegen de biet. Snijd met een scherp mes om de 3 mm een sneetje in de biet. De stelen van de houten lepels voorkomen dat je de biet helemaal kunt doorsnijden. Snijd alle bieten op deze manier in en leg ze in de ovenschaal.
Klop de balsamicoazijn, olie en honing met een garde door elkaar in een kommetje. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de bieten met de helft van dit mengsel. Bak de bieten 45 min. in het midden van de oven. Besprenkel ze na 25 min. nogmaals met het mengsel.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en schaaf de kaas in plakjes. Neem de bieten uit de oven en verdeel de plakjes kaas over de inkepingen in de bieten. Zorg dat de kaas niet teveel uitsteekt. Bestrooi met de tijm. Zet de oven op 200 °C en bak de bieten nog 10 min.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g kleine rode bieten
50 ml natuurazijn
2 el balsamicoazijn
3 el traditionele olijfolie
1 el vloeibare honing
4 takjes verse tijm
100 g oude geitenkaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (35 x 25 cm)