Mandarijnsalade met biet en gegrilde witte kaas
Ga voor je lunch voor deze kleurrijke salade! Dankzij de mandarijnen krijg je een zachte, milde dressing die met de mosterd toch nog wat pit heeft. Ook lekker als lunch op kantoor of school.
Aan de slag
Boen de helft mandarijnen schoon, rasp de oranje schil en pers deze vruchten uit. Snipper de sjalot. Doe 50 ml mandarijnensap (per 4 personen), de sjalot, mosterd en 65 ml olie (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en mix tot een dressing. Roer het mandarijnenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak de rest van de mandarijnen schoon en haal de partjes los van elkaar. Snijd de bieten in parten. Maak de kropjes babyromaine schoon en snijd in repen van 2 cm. Hak de walnoten grof.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Dep de witte kaas droog met keukenpapier en bak 4-6 min., keer halverwege.
Verdeel de babyromaine, mandarijn- en bietenpartjes over een grote schaal. Besprenkel met de dressing, peper en eventueel zout. Leg de gegrilde kaas erop en bestrooi met de walnoten.
Mandarijnsalade met biet en gegrilde witte kaas
Ga voor je lunch voor deze kleurrijke salade! Dankzij de mandarijnen krijg je een zachte, milde dressing die met de mosterd toch nog wat pit heeft. Ook lekker als lunch op kantoor of school.
null personen
335 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de helft mandarijnen schoon, rasp de oranje schil en pers deze vruchten uit. Snipper de sjalot. Doe 50 ml mandarijnensap (per 4 personen), de sjalot, mosterd en 65 ml olie (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en mix tot een dressing. Roer het mandarijnenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak de rest van de mandarijnen schoon en haal de partjes los van elkaar. Snijd de bieten in parten. Maak de kropjes babyromaine schoon en snijd in repen van 2 cm. Hak de walnoten grof.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Dep de witte kaas droog met keukenpapier en bak 4-6 min., keer halverwege.
Verdeel de babyromaine, mandarijn- en bietenpartjes over een grote schaal. Besprenkel met de dressing, peper en eventueel zout. Leg de gegrilde kaas erop en bestrooi met de walnoten.
combinatietip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 mandarijnen
1 sjalot
1 el dijonmosterd
75 ml milde olijfolie
250 g gekookte mini rode bieten
2 kropjes biologische babyromaine
30 g ongebrande walnoten
100 g witte kaas
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker