Paddenstoelensoep met raapstelenpesto
Een licht gebonden soep met de uitgesproken smaak van paddenstoelen.
Aan de slag
Snijd de champignons in kwarten en halveer de grote paddenstoelen uit de melange. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
Verhit 45 ml olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook, gember en tijm toe en bak 1 min. mee. Voeg de champignons en paddenstoelen toe en bak ze 3 min. mee.
Doe ondertussen het bouillontablet en het water in een andere pan en breng aan de kook. Roer de bloem goed door de paddenstoelen en bak 1 min. mee.
Schenk de helft van de bouillon in de pan en roer goed tot de soep begint te binden. Giet dan de rest van de bouillon erbij. Breng de soep tegen de kook aan en laat 5 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Rasp de Parmezaanse kaas. Pureer de raapstelen met de kaas, pijnboompitten en rest van de olie tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in diepe kommen en schep een lepel pesto door de soep.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Paddenstoelensoep met raapstelenpesto
Instructievideo - 03:11 min.
Paddenstoelensoep met raapstelenpesto
Een licht gebonden soep met de uitgesproken smaak van paddenstoelen.
null personen
435 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in kwarten en halveer de grote paddenstoelen uit de melange. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
Verhit 45 ml olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook, gember en tijm toe en bak 1 min. mee. Voeg de champignons en paddenstoelen toe en bak ze 3 min. mee.
Doe ondertussen het bouillontablet en het water in een andere pan en breng aan de kook. Roer de bloem goed door de paddenstoelen en bak 1 min. mee.
Schenk de helft van de bouillon in de pan en roer goed tot de soep begint te binden. Giet dan de rest van de bouillon erbij. Breng de soep tegen de kook aan en laat 5 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Rasp de Parmezaanse kaas. Pureer de raapstelen met de kaas, pijnboompitten en rest van de olie tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in diepe kommen en schep een lepel pesto door de soep.
variatietip:
bereidingstip:
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g champignons
200 g paddenstoelenmelange
2 rode uien
3 tenen knoflook
3 cm verse gember
125 ml traditionele olijfolie
1 tl gedroogde tijm
1 bospaddenstoelenbouillon van tablet
1 l water
30 g tarwebloem
30 g pijnboompitten
50 g Parmigiano Reggiano
100 g raapstelen