Risotto met kastanjechampignons
Geen witte maar rode wijn in deze risotto voor een volle smaak.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken.
Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Schep de tijm en de rijst erdoor. Schenk de wijn erbij als de rijstkorrels glanzen en roer goed door. Laat op laag vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen, roer regelmatig door. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe. Wacht telkens met de volgende scheut, tot het vocht van de vorige scheut helemaal door de rijst is opgenomen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan en bak de kastanjechampignons 5 min. op hoog vuur. Bewaar wat van de champignons voor de garnering, schep de rest van de champignons door de risotto. Laat nog 5-10 min. koken, tot de rijst gaar is.
Rasp de kaas. Haal de pan van het vuur en roer de boter en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Laat 2-5 min. met de deksel op de pan staan, tot de risotto mooi romig is. Verdeel de risotto over de borden, schep de rest van de paddenstoelen erover en bestrooi met de rest van de kaas en wat (versgemalen) peper.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto met kastanjechampignons
Geen witte maar rode wijn in deze risotto voor een volle smaak.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken.
Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Schep de tijm en de rijst erdoor. Schenk de wijn erbij als de rijstkorrels glanzen en roer goed door. Laat op laag vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen, roer regelmatig door. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe. Wacht telkens met de volgende scheut, tot het vocht van de vorige scheut helemaal door de rijst is opgenomen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan en bak de kastanjechampignons 5 min. op hoog vuur. Bewaar wat van de champignons voor de garnering, schep de rest van de champignons door de risotto. Laat nog 5-10 min. koken, tot de rijst gaar is.
Rasp de kaas. Haal de pan van het vuur en roer de boter en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Laat 2-5 min. met de deksel op de pan staan, tot de risotto mooi romig is. Verdeel de risotto over de borden, schep de rest van de paddenstoelen erover en bestrooi met de rest van de kaas en wat (versgemalen) peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 knoflook
250 g kastanjechampignons
2 el traditionele olijfolie
1 tl gedroogde tijm
300 g risottorijst
150 ml rode wijn
500 ml bospaddenstoelenbouillon van tablet
135 g Pecorino Romano
50 g ongezouten roomboter