Risotto met geroosterde paprika en spinazie
bewaar
bewaar

Risotto met geroosterde paprika en spinazie

35 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de paprika's schoon en snijd in brede repen. Meng de paprika in een kom met de olie en zeezout. Spreid de paprika uit op de bakplaat en rooster in het midden van de oven ca. 20 min. Laat de paprika in een afgesloten plastic zak afkoelen, trek daarna de (zwarte) velletjes er met een scherp mesje af.

Verhit in een wok ⅓ van de boter en laat de spinazie in 5 min. al omscheppend slinken. Laat de spinazie in een vergiet afkoelen, en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn. Pers de knoflook. Smelt in een kleine braadpan ⅓ van de boter en fruit daarin de ui, knoflook en bleekselderij 2 min. Voeg de rijst toe en bak al roerend 1 min. mee.

Schenk de wijn in de pan en laat al roerend op matig vuur verdampen. Voeg de hete bouillon in gedeelten aan de rijst toe (pas nieuwe scheut erbij schenken als vorige door rijst is opgenomen). Laat de rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar worden. Voeg de laatste 5 min. de paprika en spinazie toe.

Rasp de schapenkaas. Roer de schapenkaas en de rest van de boter op het allerlaatst door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Leg de deksel op de pan en laat de rijst 2 min. rusten.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto met geroosterde paprika en spinazie

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig