Risotto met witte kaas en pijnboompitten
Zonder vlees of vis, maar met lekker veel mediterrane smaken.
Aan de slag
Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in blokjes. verhit de olie in een pan en fruit de uit. Voeg de risotto en bak al omscheppend tot de rijst glanst. Voeg een scheut bouillon en de courgette toe. Laat al roerend door de rijst opnemen.
Voeg beetje bij beetje nieuwe bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de kaas in blokjes en schep door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de pijnboompitten en de tomaatblokjes.
Risotto met witte kaas en pijnboompitten
Zonder vlees of vis, maar met lekker veel mediterrane smaken.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in blokjes. verhit de olie in een pan en fruit de uit. Voeg de risotto en bak al omscheppend tot de rijst glanst. Voeg een scheut bouillon en de courgette toe. Laat al roerend door de rijst opnemen.
Voeg beetje bij beetje nieuwe bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de kaas in blokjes en schep door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de pijnboompitten en de tomaatblokjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 courgette
3 el traditionele olijfolie
600 ml hete groentebouillon van tablet
350 g risottorijst
65 g pijnboompitten
300 g witte kaas
2 tomaten