Risotto met spinazie en gorgonzola
In een risotto hoort een goede kaas. Deze keer geen parmezaan, maar pittige gorgonzola.
Aan de slag
Verhit de boter in een diepe pan. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de spinazie hand voor hand toe en roer voorzichtig door de risotto. Doe de kaas erbij en roer tot deze is gesmolten. Breng op smaak met peper en serveer direct.
Risotto met spinazie en gorgonzola
In een risotto hoort een goede kaas. Deze keer geen parmezaan, maar pittige gorgonzola.
bijgerecht
null personen
455 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een diepe pan. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de spinazie hand voor hand toe en roer voorzichtig door de risotto. Doe de kaas erbij en roer tot deze is gesmolten. Breng op smaak met peper en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
1 ui
300 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
1 l kippenbouillon van tablet
300 g verse spinazie
100 g gorgonzola