Spinazierisotto met Gorgonzola
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en de rijst 2-3 min., tot alle rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het vocht op matig vuur vrijwel verdampen. Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 min. zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg iedere keer weer een scheut bouillon toe wanneer de vorige door de rijst is opgenomen. Verhit in een wok 1 el olie en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de kaasstukjes en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat de beide kazen smelten. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 5 min. staan. Schep de risotto in 2 diepe borden en strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen. Lekker met tomatensalade.
Spinazierisotto met Gorgonzola
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en de rijst 2-3 min., tot alle rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het vocht op matig vuur vrijwel verdampen. Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 min. zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg iedere keer weer een scheut bouillon toe wanneer de vorige door de rijst is opgenomen. Verhit in een wok 1 el olie en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de kaasstukjes en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat de beide kazen smelten. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 5 min. staan. Schep de risotto in 2 diepe borden en strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen. Lekker met tomatensalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el olijfolie
1 kleine ui
200 g risottorijst
100 ml witte wijn
300 ml groentebouillon (van tablet)
1 zak panklare spinazie
100 g Gorgonzola
50 g geraspte pittige kaas