Spinazierisotto met Gorgonzola
bewaar
bewaar

Spinazierisotto met Gorgonzola

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en de rijst 2-3 min., tot alle rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het vocht op matig vuur vrijwel verdampen. Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 min. zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg iedere keer weer een scheut bouillon toe wanneer de vorige door de rijst is opgenomen. Verhit in een wok 1 el olie en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de kaasstukjes en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat de beide kazen smelten. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 5 min. staan. Schep de risotto in 2 diepe borden en strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen. Lekker met tomatensalade.

algemeenDe risotto wordt extra smeuïg en wat milder van smaak door 'Gormas kaas' te gebruiken, een combinatie van Gorgonzola en mascarpone (zachte roomkaas). Deze kaas wordt ook wel 'magor' genoemd.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinazierisotto met Gorgonzola

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig