Risotto uit de slowcooker
Risotto uit de slowcooker? Jazeker! Doe de risottorijst met bouillon in de slowcooker. Ondertussen bak je de paddenstoelen met verschillende smaakmakers. En terwijl de slowcooker zijn werk doet, hou je mooi tijd over voor jezelf.
Aan de slag
Doe de bouillonblokjes met het kokende water in een kom en laat de blokjes oplossen.
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en bak de sjalot en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Verdeel de rijst over de bodem van de slowcooker. Schenk de bouillon erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand in 70 min. beetgaar worden.
Rasp ondertussen de kaas en snijd de peterselie fijn. Hak de pecannoten grof. Snijd de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in stukken. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons, oesterzwammen en tijm 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de paddenstoelen en de helft van de peterselie door de risottorijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de kaas, de rest van de peterselie en de grofgehakte pecannoten.
Risotto uit de slowcooker
Risotto uit de slowcooker? Jazeker! Doe de risottorijst met bouillon in de slowcooker. Ondertussen bak je de paddenstoelen met verschillende smaakmakers. En terwijl de slowcooker zijn werk doet, hou je mooi tijd over voor jezelf.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
70 min. wachten
Aan de slag
Doe de bouillonblokjes met het kokende water in een kom en laat de blokjes oplossen.
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en bak de sjalot en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Verdeel de rijst over de bodem van de slowcooker. Schenk de bouillon erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand in 70 min. beetgaar worden.
Rasp ondertussen de kaas en snijd de peterselie fijn. Hak de pecannoten grof. Snijd de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in stukken. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons, oesterzwammen en tijm 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de paddenstoelen en de helft van de peterselie door de risottorijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de kaas, de rest van de peterselie en de grofgehakte pecannoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bospaddenstoelenbouillontabletten
1 l kokend water
2 sjalotten
1 teen knoflook
30 g ongezouten roomboter
300 g Arborio risottorijst
60 g Pecorino Romano
10 g verse peterselie
40 g gezouten pecannoten
400 g kastanjechampignons
150 g oesterzwammen
1 el gedroogde tijm
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)