Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons
Proef de lente met deze heerlijke seizoensgroente. Lekker samen met appel en geitenkaas.
Aan de slag
Scheur het brood in stukjes van 1 cm en meng met de geitenkaas en het venkelzaad. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin en krokant. Schep continu om. Neem de croutons uit de pan. Bak het spek in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne plakken. Snijd de radijs in dunne plakjes. Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper.
Snijd de raapstelen grof en doe in een kom. Schep om met de dressing, appel, radijs, het spek en de croutons. Verkruimel het spek erboven.
Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons
Instructievideo - 02:27 min.
Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons
Proef de lente met deze heerlijke seizoensgroente. Lekker samen met appel en geitenkaas.
bijgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Scheur het brood in stukjes van 1 cm en meng met de geitenkaas en het venkelzaad. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin en krokant. Schep continu om. Neem de croutons uit de pan. Bak het spek in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne plakken. Snijd de radijs in dunne plakjes. Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper.
Snijd de raapstelen grof en doe in een kom. Schep om met de dressing, appel, radijs, het spek en de croutons. Verkruimel het spek erboven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 petit beurre brood
75 g geraspte belegen geitenkaas
1 el venkelzaad
50 g ongezouten roomboter
75 g gerookt ontbijtspek
1 jazz-appel
1 bosje radijs
4 el traditionele olijfolie
1½ el witte balsamicoazijn
2 tl dijonmosterd
150 g raapstelen