Bietensoep met geitenkaascroutons
Pittige kaas en zoete rode biet vormen een perfect duo in deze soep.
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook, prei, peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur.
Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de geitenkaas. Meng de tijm met het brood en de helft van de geitenkaas en bestrooi met peper.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
Voeg de bouillontabletten, bietjes en het water toe aan de groenten en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Serveer de croutons erbij.
Bietensoep met geitenkaascroutons
Instructievideo - 03:29 min.
Croutons maken
Instructievideo - 01:14 min.
Bietensoep met geitenkaascroutons
Pittige kaas en zoete rode biet vormen een perfect duo in deze soep.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook, prei, peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur.
Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de geitenkaas. Meng de tijm met het brood en de helft van de geitenkaas en bestrooi met peper.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
Voeg de bouillontabletten, bietjes en het water toe aan de groenten en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Serveer de croutons erbij.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sjalotten
2 tenen knoflook
300 g preien
75 g ongezouten roomboter
½ petit beurre brood
4 g verse tijm
75 g oude geitenkaas
2 kippenbouillontabletten
400 g geraspte bietjes
1 l water
Dit heb je nodig
staafmixer