Spinaziesoep met kaascroutons
Drukke dag op werk? Draai 's avonds deze supersnelle soep in elkaar en je eet tóch iets gezonds.
Aan de slag
Doe de spinazie, erwten, soepcreatie en het water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 8 min. koken.
Scheur ondertussen het brood in stukjes van 1 cm. Meng met de kaas en bestrooi met peper. Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.
Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de soepgroente toe en laat nog 2 min. op laag vuur garen. Serveer de soep met de croutons.
Spinaziesoep met kaascroutons
Drukke dag op werk? Draai 's avonds deze supersnelle soep in elkaar en je eet tóch iets gezonds.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de spinazie, erwten, soepcreatie en het water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 8 min. koken.
Scheur ondertussen het brood in stukjes van 1 cm. Meng met de kaas en bestrooi met peper. Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.
Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de soepgroente toe en laat nog 2 min. op laag vuur garen. Serveer de soep met de croutons.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries spinazie à la crème
450 g diepvries tuinerwten
60 g mix voor groentesoep
800 ml kraanwater
1 petit beurre brood
100 g komijnekaas
40 g ongezouten roomboter
150 g tuinkruidensoepgroenten
Dit heb je nodig
staafmixer