Toast met lentegroenten en gepocheerd ei
Met dit kleurige kunstwerk van lentegroenten, wordt het zeker een vrolijk Pasen.
Aan de slag
Halveer de tomaten en doe ze in een kom. Meng de helft van de azijn, suiker en het zout erdoor.
Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook de aspergetips 3 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en voeg toe aan de tomaten. Snijd de radijsjes in partjes en voeg ze toe aan de groenten.
Snijd het brood in 8 sneetjes en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril het brood 3 min. Keer halverwege. Verdeel het over 4 borden.
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de rest van de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze in 3 min.
Bestrijk ondertussen het brood met de mayonaise. Schep de salade van lentegroenten erop.
Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de toast met salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.
Toast met lentegroenten en gepocheerd ei
Instructievideo - 02:50 min.
Ei pocheren
Instructievideo - 00:47 min.
Toast met lentegroenten en gepocheerd ei
Met dit kleurige kunstwerk van lentegroenten, wordt het zeker een vrolijk Pasen.
null personen
395 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de tomaten en doe ze in een kom. Meng de helft van de azijn, suiker en het zout erdoor.
Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook de aspergetips 3 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en voeg toe aan de tomaten. Snijd de radijsjes in partjes en voeg ze toe aan de groenten.
Snijd het brood in 8 sneetjes en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril het brood 3 min. Keer halverwege. Verdeel het over 4 borden.
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de rest van de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze in 3 min.
Bestrijk ondertussen het brood met de mayonaise. Schep de salade van lentegroenten erop.
Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de toast met salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
360 g snoepgroente tomatenmix
2 el witte wijnazijn
1 tl kristalsuiker
½ tl zout
100 g aspergetips
1 bos radijs
1 petit beurre brood
2 el traditionele olijfolie
4 middelgrote eieren
2 el ambachtelijke mayonaise
Dit heb je nodig
grillpan